10 tips voor een duurzame 2e helft van je carrière (deel 2)
3 september 2018 - 18:09, door , in 4Columns, Comments off

vervolg …

6. Creëer je eigen niche
Op generieke vacatures is de concurrentie groot, vooral daar waar veel mensen (net als jij) denken ‘dat kan ik wel’. Maar daar gaat het niet om. Er telt maar één ding: wie is de beste? Tip: Blijf weg uit het gedrang en vind je eigen ‘niche of 1’: daar waar jij de meest geschikte kandidaat bent. En zorg dat zo veel mogelijk mensen weten waar dat is. Grote kans dat, als daar vervolgens een plek vrijkomt, je het ook hoort … en uiteindelijk wordt.

7. Bouw je netwerk anticyclisch uit
Waar iedereen je wilde helpen in het begin van je carrière, voelt het nu alsof je het alleen moet doen. En dat is ook zo. Reken dus niet op spontane hulp. Die zul je zelf moeten mobiliseren. Tip: Netwerken is makkelijker op het moment dat het je goed gaat, omdat je dan iets komt brengen in plaats van halen. Netwerk daarom op volle kracht als je een baan hebt en niet pas wanneer je die weer zoekt.

8. Wees succesvol in elke stap
Het klinkt als een open deur, maar denk niet dat je er bent als je net een nieuwe carrièrestap hebt gezet. Dan begint het pas! Tip: Zorg juist dan dat je je leiderschap etaleert. Manage naar alle kanten (niet alleen naar beneden). Houd jezelf vlijmscherp en ontwikkel je continu. Zelfgenoegzaamheid is de grootste valkuil voor de ervaren manager. weer zoekt.

9. Versta de kunst van afscheid nemen
Blijf niet te lang. Succes in de ene rol creëert vaak de opstap naar de volgende, mits goed getimed en gemanaged. Toch blijkt uitstappen op het juiste moment moeilijk, zeker met behoud of liever nog versterking van de relatie. Tip: Besteed zeker zoveel aandacht aan je exit als aan je entree, inclusief het bedanken van je relaties voor de goede samenwerking. Dat is een vaak onderschatte bron van nieuwe kansen.

10. En ‘last but not least’: geniet!
Het leven is kort. Tip: Vier je successen, geef complimentjes, bedank je klanten, neem soms vrij als het eigenlijk niet kan, beweeg, mediteer, doe aan yoga, maak muziek, zorg goed voor jezelf en je naasten, kortom leef …


Zo is het … Maar wil je echt weten hoe 4C je kan adviseren en begeleiden bij het kiezen, plannen en activeren van de 2e helft van je carrière? Laten we kennismaken!

Comments are closed here.