HET GAAT JE GOED

Je hebt na je studie een mooie start gemaakt en je carrière heeft zich ondertussen succesvol ontwikkeld. Je hebt een directiepositie, bent partner van een bureau of maat in een maatschap. Je gezin ‘staat op de rails’. Je bent gewend om goed te leven. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

 

Gezien vanuit de organisatie »

MAAR IS DIT HET NOU?

De afgelopen jaren is het er zakelijk niet leuker op geworden, daarnaast zijn topposities al lang niet meer voor het leven en neemt de concurrentie voor volgende stappen – intern of extern – alleen maar toe. Je komt in een andere levensfase en mag straks langer werken. Maar dan misschien niet altijd meer in hetzelfde vak. Je zou jezelf liefst nog op andere vlakken ontwikkelen en ook graag iets ‘achterlaten’ op deze wereld.

AAN JOU DE KEUZE

Want wat voor organisaties heel gewoon is, lijken we te vergeten als het om onze carrière gaat: strategiseren. Natuurlijk komen je plannen nooit op die manier uit. Maar het proces van vooruitkijken en bijstellen werkt wel. Enerzijds om proactief vorm te geven aan ‘wat nog komen gaat’. Anderzijds om ‘wat voorbij komt’ – van binnen en van buiten de eigen organisatie – te ‘wegen’. En om daarin de juiste keuzes te maken, zowel materieel, fysiek, intellectueel, sociaal als emotioneel.